Які корисні властивості має чорниця?

15 липня 2013 15
Чорниця — ягода, що загальновідома своїми цілющими властивостями. Як вона поліпшує наше здоров’я? Пропонуємо ознайомитися з цим.

Цілющі властивості чорниці є загальновідомими, тому ця ягода широко використовується в народній медицині. Лікувальні властивості та відмінні смакові якості чорниці зумовлені вмістом дубильних речовин, цукру, лимонної, яблучної та інших органічних кислот.

Чорниця багата на пектинові речовини, що сприяють звільненню кишечника від продуктів гнильного розкладу. Окрім того, чорна ягода містить залізо. Воно набагато краще засвоюється в порівнянні з лікарськими препаратами, оскільки в ягодах чорниці його супроводжує аскорбінова кислота та інші корисні для організму сполуки.

Свіжа чорниця і зварені з неї киселі дуже корисні при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Вони попереджають, стримують у кишечнику гнильні і бродильні процеси, а дубильні речовини при цьому діють як протизапальний засіб.

Чорниця значно покращує зір, прискорює оновлення сітчастої оболонки ока, посилює гостроту зору, зменшує втому очей при будь-якій роботі, особливо у сутінках, вночі та при штучному освітленні.

Як відомо, чорниця зберігає свої корисні властивості в сушеному вигляді. Її використовують як протизапальний засіб при діареї, запаленні шлунково-кишкового тракту і циститах. Сушені ягоди чорниці входять до складу багатьох лікарських чаїв, які застосовують при різних захворюваннях шлунка.



Підписка на новини

Підпишіться на розсилку, аби не пропустити жодної важливої та цікавої новини. Це БЕЗПЛАТНО. Ми триматимемо вас у курсі всіх освітніх подій

Освітні заходи

Освітні заходи

Перевірте свої знання та здобудьте нові

Взяти участь

Інтернет-магазин

Самое выгодное предложение

Скористайтеся найбільш вигідними пропозиціями щодо передплати і станьте нашим читачем просто зараз

Живе спілкування з редакцією

Книжкова полиця

«Присвоєння кваліфікаційних категорій: від А до Я» від журналу «Практика управління закладом освіти»

Електронна книжка «Присвоєння кваліфікаційних категорій: від А до Я»

для передплатників е-журналу «Практика управління закладом освіти»

Читати книгу

Розсилка



© Цифрове видавництво MCFR, 2017. Усі права захищено

Повне або часткове копіювання будь-яких матеріалів порталу, цитування, публікація їх анотованих оглядів допускаються лише з письмового дозволу редакції порталу


  • Ми в соцмережах