Хочете мати хорошу пам’ять? Вживайте шоколад!

23 серпня 2012 10
Сполуки, що містяться у какао, захищають нейрони мозку від пошкоджень, покращуючи метаболізм і їх вплив на молекулярну структуру, відповідальну за пам'ять. Крім того, вони можуть допомогти поліпшити кровопостачання мозку.

Зберегти пам'ять у старості допоможе щоденне вживання багатого на флавоноіди какао.

До такого висновку прийшли вчені з Італії і США.

Погіршення розумової працездатності характерно для понад 6% людей у віці 70 років і старше. Це стан, який супроводжується також втратою пам'яті, може прогресувати в деменції (слабоумство) і хворобу Альцгеймера.

Флавоноіди, які міститься в какао, здатні знизити індивідуальний ризик розвитку старчого недоумства, впливаючи безпосередньо на структуру і функції мозку. Ці сполуки захищають нейрони мозку від пошкоджень, покращуючи метаболізм і їх вплив на молекулярну структуру, відповідальну за пам'ять. Крім того, сполуки можуть допомогти поліпшити кровопостачання мозку.

У процесі дослідження вчені вивчили історії хвороби 90-літніх людей, що мають проблеми з розумовою працездатністю. Всі учасники були розділені на три групи за принципом споживання какао: 990 міліграм в день, 520 міліграм і 45 міліграм. Експеримент тривав 8 тижнів, і учасникам було заборонено вживати в їжу інші багаті на флавоноіди продукти харчування.

Когнітивні функції були перевірені за допомогою завдань на оперативну, довгострокову, епізодичну пам'ять, швидкість реакції і глобальні пізнавальні здібності.

У результаті вчені встановили, що більшість з тих, хто брав високі і середні дози флавонолів в какао продемонстрували значне поліпшення в процесі руховогї відповіді на візуальні стимули, в роботі оперативної і вербальної пам'яті.

Учасники, що одержували високі дози какао, показали ще більш високий загальний бал при виконанні когнітивних тестів. Крім того, у добровольців знизився кров'яний тиск, зменшилася інсулінозалежних і знизився рівень окисного стресу (пошкодження клітин в результаті їх окислення).

На зниження залежності від інсуліну припадає близько 40% від загального поліпшення функцій головного мозку.

Раніше американські вчені заявили, що темний шоколад може зменшити ризик появи серцевих хвороб за рахунок зниження рівня глюкози і «поганого» холестерину в крові, одночасно підвищуючи рівень «хорошого» холестерину.



Підписка на новини

Підпишіться на розсилку, аби не пропустити жодної важливої та цікавої новини. Це БЕЗПЛАТНО. Ми триматимемо вас у курсі всіх освітніх подій

Освітні заходи

Освітні заходи

Перевірте свої знання та здобудьте нові

Взяти участь

Інтернет-магазин

Самое выгодное предложение

Скористайтеся найбільш вигідними пропозиціями щодо передплати і станьте нашим читачем просто зараз

Живе спілкування з редакцією

Книжкова полиця

Медіаактивний навчальний заклад від журналу «Практика управління закладом освіти»

В е-журналі «Практика управління закладом освіти» з’явилася перша книжка для передплатників:

«Медіаактивний навчальний заклад, або Як не загубитися в тенетах інтернету»

Читати книгу

Розсилка



ОНЛАЙН-ТЕСТ!

Онлайн-тест від журналу «Практика управління закладом освіти»

В е-журналі «Практика управління закладом освіти» з’явилися інтерактивні тести.

Перевірте свої знання з теми «Розгляд звернень громадян»

Спробувати

© Цифрове видавництво MCFR, 2017. Усі права захищено

Повне або часткове копіювання будь-яких матеріалів порталу, цитування, публікація їх анотованих оглядів допускаються лише з письмового дозволу редакції порталу


  • Ми в соцмережах