Оформлене меню-­вимога на видачу продуктів харчування

21 серпня 2017
10142
Середній бал: 5 із 5

Меню-вимога — назва типової форми, де фіксують кількісно і номінально закладку продуктів харчування на конкретний день для всіх вікових груп дітей і персоналу дошкільного навчального закладу. Як виглядає оформлений обліковий документ

Медична сестра дошкільного закладу щодня оформлює меню-вимогу («меню-вимога» за назвою типової форми, до якої заноситься меню-розкладка):

  • на наступний день відповідно до наявності продуктів харчування
  • з урахуванням примірного двотижневого меню й картотеки страв.

Для оформлення меню-вимоги вона використовує типову форму № 3-4а, затв. наказом Державного казначейства України «Про затвердження типових форм обліку та списання запасів бюджетних установ та інструкції про їх складання» від 18.12.2000 № 130.

Оформлене меню-вимогу медсестра подає на затвердження керівникові дошкільного навчального закладу.

Дата затвердження меню-вимоги і дата видачі продуктів харчування не мають збігатися.

Зміни до меню-вимоги залежно від кількості дітей

У затверджене меню-вимогу не можна вносити жодних правок, окрім зазначення зміни кількості дітей у день харчування, якщо не оформлюється додаткове меню-вимога (наприклад, 45+1).

Якщо до дошкільного закладу:

  • не прийшло четверо і більше дітей

  • продукти довгострокового зберігання (цукор, масло рослинне, цукерки, печиво), що були виписані на обід, підвечірок і вечерю, кухар має повернути до комори

У цьому випадку необхідно скласти акт повернення зазначених продуктів харчування

  • продукти з обмеженим терміном придатності до споживання (молоко, м’ясо, риба, сметана, масло вершкове) розподіляють на присутніх у закладі дітей
  • прийшло четверо і більше дітей порівняно з кількістю, на яку розраховане меню

  • для них виписують продукти додатково — обов’язково оформлюють додаткове меню-вимогу
  • складають акт і накладну з підписами медичної сестри, кухаря, комірника та керівника навчального закладу

Оформлене та підписане меню-вимогу разом із розписками про видачу та отримання продуктів харчування слід передати до бухгалтерії у встановлені графіком терміни, але не рідше ніж тричі на місяць.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

logo