text
Педрада

8 кроків до меню-розкладу в закладі дошкільної освіти

  • 21 лютого 2018
  • 2966

Який порядок оформлення меню-розкладу страв у закладі дошкільної освіти і хто за що відповідає

На кожний наступний день у закладі дошкільної освіти складають меню-розклад. При цьому враховують:

Меню-розкладку складають:

  • медичний працівник
  • комірник
  • кухар

Документ підписує керівник закладу.

Що вказують у меню-розкладі

У меню-розкладі виокремлюють кількість порцій для дітей:

  • віком до трьох років
  • віком від трьох до шести (семи) років
  • на яких поширюються пільги.

Також обов’язково вказують кількість працівників закладу, які харчуються згідно із заявами на ім’я керівника.

Скачати Алгоритм офомлення меню-розкладкиАлгоритм оформлення меню-розкладу

кроки по порядку

дії

виконавці дій

1

► підрахувати у день оформлення кількість присутніх дітей і внести дані до рядка «Кільк. чол.» відповідно до наявних у закладі дошкільної освіти вікових груп

медична сестра

2

► скласти денне меню відповідно до:

– затвердженого примірного двотижневого меню

– наявних у коморі продуктів

медична сестра

кухар

3

► скласти перелік необхідних продуктів харчування відповідно до:

– денного меню

– карток-розкладів страв

медична сестра

4

► перевірити наявність продуктів харчування відповідно до переліку та доповісти медичній сестрі

комірник

5

замінити продукти харчування, які відсутні або зіпсовані, відповідно до додатка 8 «Норми заміни продуктів за енергоцінністю», затв. постановою КМУ від 22.11.2004 № 1591

медична сестра

6

► внести у меню-розклад:

– назви страв відповідно до прийомів їжі

– кількість порцій

– теоретичний вихід страви для кожної вікової групи в грамах

Назва страви має бути повною та обов’язково збігатися з назвою в картці-розкладі

7

► записати в кожному стовпчику під назвою страви масу брутто використаних у страві продуктів харчування відповідно до карток-розкладів

Таку масу вносять до чарунок таблиці у вигляді дробу: у чисельнику вказують масу брутто в грамах на одну дитину, відділяючи дані для різних вікових груп скісною рискою; у знаменнику вказують масу брутто використаного продукту в кілограмах для всіх дітей разом у кожній групі

8

► прокреслити чарунки за продуктами, які не видають у день видачі страв

Повністю оформленим меню-розклад є тоді, коли в ньому:

  • заповнено усі дати
  • стоять підписи керівника закладу, медичної сестри, кухара та комірника
Підписка на статті

Щоб не пропустити жодної нової статті, підпишіться на розсилку

Освітні заходи

Освітні заходи

Перевірте свої знання та здобудьте нові

Взяти участь
Інтернет-магазин

Самое выгодное предложение

Скористайтеся найбільш вигідними пропозиціями щодо передплати і станьте нашим читачем просто зараз

Ми в соцмережах
Упс! Файл доступний лише для зареєстрованих користувачів!

57 секунд на реєстрацію
І Ви отримаєте доступ до:
форм та зразків
фахових статей
найсвіжіших новин галузі
нормативних документів

У мене є пароль
нагадати
Пароль надіслано на пошту
Ввести
Введіть ел. пошту або логін
Неправильний логін або пароль
Неправильний пароль
Введіть пароль
Я тут вперше
І скачаю потрібні файли!

Зареєструймо наші взаємини!

І я Вам подарую цілий світ освіти:
  • допомагатиму розв’язати робочі завдання
  • запрошуватиму на освітні заходи
  • сповіщатиму про новини

Портал «Педрада»

У мене є пароль
нагадати
Пароль надіслано на пошту
Ввести
Введіть ел. пошту або логін
Неправильний логін або пароль
Неправильний пароль
Введіть пароль
Я тут вперше
Реєстрація за хвилину!