text
Педрада

Оформлення меню-вимоги на видачу продуктів харчування у школі

  • 18 квітня 2018
  • 762

Меню-вимога на видачу продуктів харчування — назва типової форми, що використовують у закладі загальної середньої освіти для оформлення відпуску продуктів харчування зі складу (комори)

Типові форми № З-4 та № З-4а меню-вимоги на видачу продуктів харчування затверджено наказом Державного казначейства України «Про затвердження типових форм обліку та списання запасів бюджетних установ та інструкції про їх складання» від 18.12.2000 № 130.

Типову форму № З-4а застосовують при автоматизованому обліку.

Складання меню-вимоги

Меню-вимогу складають щодня:

  • на підставі примірних двотижневих меню
  • ураховуючи наявність продуктів.

Зазвичай це роблять:

  • завідувач виробництва їдальні закладу освіти
  • медичний працівник.

Меню-вимога має бути єдиною для всіх дітей закладу освіти, але з різним виходом страв за віковими групами дітей (відповідно до затверджених норм харчування):

  • від шести до десяти років
  • від десяти років і старше.

У меню-вимозі зазначають:

  • дату, на яку його складають (меню-вимогу складають сьогодні на завтра)
  • кількість дітей, які присутні в день оформлення меню-вимоги.

Назви страв у меню-вимозі зазначають відповідно до прийомів їжі.

У меню-вимозі зазначають масу брутто продуктів, необхідних для приготування страви:

  • у чисельнику — на одну дитину кожної вікової групи (у грамах)
  • у знаменнику — на всіх дітей (у кілограмах, літрах, штуках).

У меню-вимогу вносять необхідну масу кожного продукту на день. Якщо є продукти, які в цей день непотрібно видавати, то в чарунках ставлять риску.

Також зазначають ціну продукту харчування, вартість усієї кількості продукту, виданого в цей день.

Оформлене меню-вимога

Повністю оформленим меню-вимогу вважають, коли в ньому стоять:

а) підписи медичного працівника, кухаряю, комірника

б) гриф затвердження.

Зауважте!

Дані меню-вимоги записують у щомісячну накопичувальну відомість з витрачання продуктів харчування (форма № З-13).

Меню-вимогу разом із розписками осіб про видачу та отримання продуктів харчування передають у бухгалтерію у терміни, встановлені графіком документообігу, але не рідше трьох разів на місяць.

Підписка на статті

Щоб не пропустити жодної нової статті, підпишіться на розсилку

Освітні заходи

Освітні заходи

Перевірте свої знання та здобудьте нові

Взяти участь
Інтернет-магазин

Самое выгодное предложение

Скористайтеся найбільш вигідними пропозиціями щодо передплати і станьте нашим читачем просто зараз

Ми в соцмережах
Упс! Файл доступний лише для зареєстрованих користувачів!

57 секунд на реєстрацію
І Ви отримаєте доступ до:
форм та зразків
фахових статей
найсвіжіших новин галузі
нормативних документів

У мене є пароль
нагадати
Пароль надіслано на пошту
Ввести
Я тут вперше
І скачаю потрібні файли!
Введіть ел. пошту або логін
Неправильний логін або пароль
Неправильний пароль
Введіть пароль

Зареєструймо наші взаємини!

І я Вам подарую цілий світ освіти:
  • допомагатиму розв’язати робочі завдання
  • запрошуватиму на освітні заходи
  • сповіщатиму про новини
Портал «Педрада»

У мене є пароль
нагадати
Пароль надіслано на пошту
Ввести
Я тут вперше
Реєстрація за хвилину!
Введіть ел. пошту або логін
Неправильний логін або пароль
Неправильний пароль
Введіть пароль