Оформлення меню-вимоги на видачу продуктів харчування у школі

18 квітня 2018
12881
Середній бал: 5 із 5

Меню-вимога на видачу продуктів харчування — назва типової форми, що використовують у закладі загальної середньої освіти для оформлення відпуску продуктів харчування зі складу (комори)

Типові форми № З-4 та № З-4а меню-вимоги на видачу продуктів харчування затверджено наказом Державного казначейства України «Про затвердження типових форм обліку та списання запасів бюджетних установ та інструкції про їх складання» від 18.12.2000 № 130.

Типову форму № З-4а застосовують при автоматизованому обліку.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Складання меню-вимоги

Меню-вимогу складають щодня:

  • на підставі примірних двотижневих меню
  • ураховуючи наявність продуктів.

Зазвичай це роблять:

  • завідувач виробництва їдальні закладу освіти
  • медичний працівник.

Меню-вимога має бути єдиною для всіх дітей закладу освіти, але з різним виходом страв за віковими групами дітей (відповідно до затверджених норм харчування):

  • від шести до десяти років
  • від десяти років і старше.

У меню-вимозі зазначають:

  • дату, на яку його складають (меню-вимогу складають сьогодні на завтра)
  • кількість дітей, які присутні в день оформлення меню-вимоги.

Назви страв у меню-вимозі зазначають відповідно до прийомів їжі.

У меню-вимозі зазначають масу брутто продуктів, необхідних для приготування страви:

  • у чисельнику — на одну дитину кожної вікової групи (у грамах)
  • у знаменнику — на всіх дітей (у кілограмах, літрах, штуках).

У меню-вимогу вносять необхідну масу кожного продукту на день. Якщо є продукти, які в цей день непотрібно видавати, то в чарунках ставлять риску.

Також зазначають ціну продукту харчування, вартість усієї кількості продукту, виданого в цей день.

Оформлене меню-вимога

Повністю оформленим меню-вимогу вважають, коли в ньому стоять:

а) підписи медичного працівника, кухаряю, комірника

б) гриф затвердження.

Зауважте!

Дані меню-вимоги записують у щомісячну накопичувальну відомість з витрачання продуктів харчування (форма № З-13).

Меню-вимогу разом із розписками осіб про видачу та отримання продуктів харчування передають у бухгалтерію у терміни, встановлені графіком документообігу, але не рідше трьох разів на місяць.

logo