Важливі справи на весну
Важливі справи березня
Управлінська діяльність | |||||
Перевірити: | ⇒ дотримання працівниками графіка роботи | ||||
⇒ своєчасність внесення батьками плати за харчування дітей | |||||
Проаналізувати мережу груп та кількість дітей у них, визначити наявність вільних місць і скласти орієнтовну мережу груп на 20__/20__ навчальний рік | |||||
Подати до атестаційної комісії закладу підготовлені характеристики діяльності педагогічних працівників у міжатестаційний період | |||||
Провести підсумкове засідання атестаційної комісії | |||||
Видати накази про: | ⇒ результати атестації педагогічних працівників у поточному навчальному році | за потреби | |||
⇒ проведення місячника з благоустрою території закладу | |||||
⇒ виконання вимог Інструкції з організації охорони життя і здоров’я дітей у весняно-літній період | |||||
⇒ заходи пожежної безпеки у весняно-літній період | |||||
⇒ заходи з підготовки та експлуатації спортивних споруд у весняно-літній період | |||||
⇒ стан роботи з профілактики дитячого травматизму, охорони життя та здоров’я дітей | |||||
⇒ організацію розроблення та перегляду окремих видів документів з охорони праці | |||||
⇒ результати тематичного (комплексного) вивчення стану освітнього процесу (відповідно до річного плану роботи) | |||||
⇒ проведення Дня охорони праці | |||||
⇒ підготовку до проведення Дня відкритих дверей | |||||
Підготувати проект письмового повідомлення про можливе наступне вивільнення працівників, які працюють у закладі, у зв’язку зі скороченням кількості груп, штатних одиниць тощо | |||||
Охорона праці та безпека життєдіяльності | |||||
Перевірити стан: | ⇒ охорони праці та безпеки життєдіяльності в закладі | ||||
⇒ профілактичної роботи з батьками щодо запобігання дитячому травматизму | |||||
Проаналізувати виконання працівниками Інструкції з організації охорони життя і здоров’я дітей | |||||
Методична діяльність | |||||
Підготувати: | ⇒ документи (клопотання, атестаційні листи) щодо присвоєння педагогічним працівникам кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії» та педагогічних звань | ||||
⇒ довідку про організацію та результативність гурткової роботи | |||||
⇒ уточнені списки дітей, які підуть до першого класу | |||||
Надати допомогу педагогам з питань планування освітньої роботи з дітьми на квітень | |||||
Погодити плани роботи вихователів, музичних керівників, інструкторів з фізкультури, керівників гуртків на квітень | |||||
Організувати ознайомлення батьків дітей старших груп з порядком: | ⇒ приймання дітей до першого класу початкової школи | ||||
⇒ конкурсного приймання дітей (учнів, вихованців) до гімназій, ліцеїв, колегіумів, спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів) | |||||
Організувати відзначення: | ⇒ Міжнародного жіночого дня — 8 Березня | ||||
⇒ Шевченківських днів | |||||
⇒ Міжнародного дня театру | |||||
Освітня діяльність | |||||
Провести заходи, присвячені: | ⇒ Міжнародному жіночому дню — 8 Березня | ||||
⇒ Шевченківським дням | |||||
⇒ Міжнародному дню театру | |||||
Підготуватися до проведення Дня відкритих дверей | |||||
Провести збори для батьків, діти яких підуть до першого класу, за участі вчителів початкової школи | |||||
Провести роботу з дітьми шостого року життя та їхніми батьками щодо профілактики шкільної дезадаптації майбутніх першокласників | |||||
Медичне обслуговування та організація харчування | |||||
Перевірити дотримання санітарно-гігієнічних вимог та протиепідемічного режиму в кожній групі | |||||
Провести роз’яснювальну роботу серед батьків про необхідність своєчасного оформлення медичної карти дитини для школи (ф. 026/о) | |||||
Оформити: | ⇒ контрольну карту диспансерного нагляду (ф. 030/о) | за потреби | |||
⇒ індивідуальні карти імунізації дітей (ф. 063-1/о) | |||||
Проконтролювати проходження працівниками закладу обов’язкових профілактичних медичних оглядів |
Важливі справи квітня
Управлінська діяльність | ||||
Організувати проведення місячника з благоустрою території закладу | ||||
Затвердити графік проведення випускних ранків для дітей старших груп | ||||
Проаналізувати мережу груп та кількість дітей у них, визначити наявність вільних місць і скласти орієнтовну мережу груп на 20__/20__ навчальний рік | ||||
Підготуватися до звітування керівника закладу на загальних зборах (конференції) | ||||
Видати накази про: | ⇒ стан харчування дітей | за потреби | ||
⇒ стан захворюваності дітей у І кварталі 20__ року | ||||
⇒ проведення практичного тренінгу з евакуації дітей та працівників | ||||
⇒ підготовку та проведення Тижня охорони праці й безпеки життєдіяльності | ||||
⇒ проведення комплексного (тематичного) вивчення стану роботи з питань, визначених річним планом роботи | ||||
⇒ результати оперативного контролю з питань організації додаткових освітніх послуг | ||||
⇒ проведення анкетування батьків дітей 5-річного віку для визначення відвідування їхніми дітьми закладу протягом літнього періоду | ||||
⇒ присвоєння кваліфікаційних категорій (встановлення тарифних розрядів), педагогічних звань педагогічним працівникам за результатами атестації | ||||
⇒ проведення щорічної акції з благоустрою «За чисте довкілля» | ||||
Затвердити примірне двотижневе меню на літній період, погодити його з відповідним територіальним органом санітарного нагляду | ||||
Охорона праці та безпека життєдіяльності | ||||
Проаналізувати готовність колективу до дій в екстремальних ситуаціях | ||||
Проконтролювати своєчасність проведення інструктажів з охорони праці | ||||
Підготувати: | ⇒ довідку про стан дитячого травматизму у І кварталі 20__ року | за потреби | ||
⇒ звіт про проведення Дня цивільного захисту й Тижня охорони праці та безпеки життєдіяльності | ||||
Методична діяльність | ||||
Погодити | ||||
⇒ плани роботи вихователів, музичних керівників, інструкторів з фізкультури, керівників гуртків на травень | ||||
Проаналізувати рівень освіченості, розвиненості та вихованості дітей випускних груп відповідно до вимог Базового компонента дошкільної освіти | ||||
Провести анкетування батьків дітей п’ятирічного віку для визначення місця подальшого отримання освіти їхніми дітьми | ||||
Скласти: | ⇒ план проведення Дня цивільного захисту | за потреби | ||
Створити робочі групи з розроблення річного плану роботи закладу на новий навчальний рік | ||||
Внести зміни до плану роботи закладу на літній оздоровчий період | ||||
Освітня діяльність | ||||
Провести збори для батьків, діти яких підуть до першого класу, за участі учителів початкової школи | ||||
Ознайомити батьків із правилами приймання дітей до закладів загальної середньої освіти та розмістити їх на інформаційних стендах у куточках для батьків дітей випускних груп | ||||
Медичне обслуговування та організація харчування | ||||
Проаналізувати: | ⇒ виконання норм харчування дітей у І кварталі 20__ року | |||
⇒ стан захворюваності дітей у І кварталі 20__ року | ||||
⇒ проходження дітьми старших груп обов’язкових медичних оглядів перед вступом до школи | ||||
Скласти: | ⇒ звіт про стан захворюваності дітей у І кварталі 20__ року | |||
⇒ звіт про виконання норм харчування дітей у І кварталі 20__ року | ||||
⇒ список працівників закладу, які підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам у ІІ кварталі 20__ року | ||||
⇒ примірне двотижневе меню на літній період | ||||
Сформувати картотеку страв відповідно до примірного двотижневого меню на літній період | ||||
Перевірити дотримання санітарно-гігієнічних вимог прибирання дитячих майданчиків | ||||
Подати до відповідного органу управління освітою звіт про виконання норм харчування дітей у І кварталі 20__ року | ||||
Подати до відповідного органу управління освітою та органу охорони здоров’я звіт про стан захворюваності дітей у І кварталі 20__ року |
Важливі справи травня
Управлінська діяльність | |||
Провести засідання педагогічної ради | |||
Проконтролювати своєчасність оплати батьками за харчування дітей | |||
Обговорити з батьківським комітетом результати роботи за навчальний рік та визначити основні завдання діяльності на 20__/20__ навчальний рік | |||
Узагальнити результати анкетування батьків дітей п’ятирічного віку щодо відвідування їхніми дітьми закладу протягом літнього періоду | |||
Повідомити батьків про мережу груп на літній період | |||
Видати накази про: | ⇒ підготовку та організацію літнього оздоровлення дітей у закладі | за потреби | |
⇒ запобігання харчовим отруєнням та інфекційним захворюванням дітей у літній період | |||
⇒ організацію харчування дітей у літній період | |||
⇒ мережу груп на літній період та режим їх роботи | |||
⇒ підсумки корекційної роботи з дітьми, які відвідують заклад (для закладів компенсуючого типу) | |||
⇒ підготовку закладу до нового навчального року | |||
⇒ призначення виконуючого обов’язки директора на час його відпустки | |||
⇒ надання відпусток педагогічним працівникам і виплату їм допомоги на оздоровлення | |||
Подати до відповідного органу управління освітою | ⇒ перелік вакансій на наступний навчальний рік | ||
⇒ заявку на направлення молодих спеціалістів до закладу | |||
⇒ копію наказу про надання відпусток педагогічним працівникам і виплату їм допомоги на оздоровлення | |||
Охорона праці та безпека життєдіяльності | |||
Ознайомити педагогічних працівників із правилами організації безпеки життєдіяльності дітей у літній період | |||
Проконтролювати, чи відповідають приміщення та територія закладу вимогам охорони праці, безпеки життєдіяльності | |||
Перевірити ведення документації з охорони праці та безпеки життєдіяльності | |||
Методична діяльність | |||
Проаналізувати роботу закладу у 20__/20__ навчальному році | |||
Створити творчу групу з підготовки проекту плану роботи закладу на 20__/20__ навчальний рік | |||
Підготувати методичні рекомендації щодо літнього оздоровлення вихованців, зокрема щодо: | |||
⇒ організації рухової активності дітей протягом дня | |||
⇒ забезпечення питного режиму для збереження здоров’я дітей | |||
Розробити пропозиції щодо: | ⇒ організації гурткової роботи на 20__/20__ навчальний рік | ||
⇒ орієнтовної мережі груп на 20__/20__ навчальний рік | |||
Вивчити рівень готовності дітей старшого дошкільного віку до шкільного навчання | |||
Освітня діяльність | |||
Організувати відзначення Дня пам’яті та примирення, Дня матері, Міжнародного дня сім’ї | |||
Провести випускні ранки | |||
Медичне обслуговування та організація харчування | |||
Скласти примірне двотижневе меню на літньо-осінній період | |||
Сформувати картотеку страв відповідно до примірного двотижневого меню на літньо-осінній період | |||
Оформити стенд із рекомендаціями щодо організації літнього оздоровлення дітей | |||
Підготувати графік видачі їжі з харчоблоку на літній період | |||
Перевірити, чи відповідають приміщення і територія закладу санітарногігієнічним нормам, зокрема: | ⇒ обстежити трав’яний покрив території закладу, стан зелених насаджень | ||
⇒ проконтролювати, чи немає на території закладу отруйних рослин та грибів або рослин, що можуть викликати алергічні реакції | |||
Повідомити батьків про порядок проходження медичного огляду перед вступом їхніх дітей до школи та про оформлення відповідних документів |