Профілактика харчових отруєнь — актуальне завдання для кожного

25 липня 2013
93
Середній бал: 5 із 5

Проблема кишкових інфекцій особливо загострюється у літній період. З огляду на це, варто пригадати симптоми виявлення харчового отруєння та рекомендації фахівців для уникнення проблем зі здоров’ям.

Спалахи гострих кишкових інфекцій особливо часто фіксують саме влітку. Фахівці рекомендують бути уважнішими та дотримуватися основних вимог з харчування у літній період.

З огляду на це слід:

  • приділяти пильну увагу якості та безпечності продуктів харчування;
  • дотримуватися санітарно-гігієнічних правил;
  • ретельно стежити за правильністю зберігання продуктів та приготування страв.

Симптомами виникнення харчового отруєння є слабкість, різкі болі у животі, нудота, блювання та підвищення температури тіла.

У разі виявлення перших ознак шлункового отруєння необхідно негайно звернутися по професійну медичну допомогу, промити шлунок, прийняти препарати-ентеросорбенти.

Фахівці Міністерства охорони здоров’я України рекомендують ретельно стежити за чистотою всього, що використовується під час приготування їжі, починаючи з гігієни рук та чистоти й відповідності посуду. Також важливим є створення належних умов для зберігання продуктів харчування.

Пам’ятайте, не варто купувати продукти харчування, а тим більше готову їжу, в місцях стихійної торгівлі. Вживайте лише свіжі продукти харчування, що не мають ознак псування.

Про організацію харчування дітей читайте в методичному посібнику «Організація харчування дітей у закладах дошкільної освіти»

logo