-

Держпродспоживслужба про результати перевірок якості харчових продуктів у школах

12 жовтня 2021
7032
Середній бал: 5 із 5
  • Теми:

З початку року було здійснено понад 1200 досліджень харчових продуктів для шкіл

Перевірка якості продуктів для шкільного харчуванняПротиепідемічні заходи в дитсадку: нові рекомендації МОЗ

7% перевірених харчових продуктів, що постачалися до закладів освіти, мали відхилення за мікробіологічними показниками.

Таку інформацію зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька за підсумками лабораторних досліджень харчових продуктів.

Як вона повідомила, з початку року Держпродспоживслужба здійснила понад 1200 лабораторних досліджень харчових продуктів, які використовувались для приготування страв у закладах освіти, на відповідність параметрам безпечності.

Результати проведених перевірок установили 92 невідповідності за мікробіологічними показниками, що склало 7% від досліджуваних зразків.

Загалом з початку року Держпродспоживслужбою було проведено 1660 позапланових та 117 планових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів. Виявлено 11 операторів ринку, які не були зареєстровані у встановленому законодавством порядку, та 48 операторів ринку, які здійснювали свою діяльність без необхідних документів дозвільного характеру.

logo