Які правила миття кухонного посуду у дошкільному закладі

30 вересня 2021
62542
Середній бал: 5 із 5

Запитання

У яких приміщеннях дошкільного закладу вивішувати інструкції щодо миття посуду? Що зазначати у правилах миття посуду?

Відповідь

Плата за харчування дітей: чи знаєте вимоги

Інструкції щодо правил миття кухонного посуду вивішують:

  • на харчоблоці
  • у їдальні
  • біля буфетних.

Порядок миття посуду

1. замочити у воді за температури +50…+60 °С з мийним засобом у 1-му відділенні мийної ванни

2. ополоснути гарячою проточною водою у 2-му відділеннімийної ванни по порядку:

  • чашки
  • тарілки
  • столові прибори.

Ложки, виделки, інші столові прибори необхідно:

  • мити з мийними засобами
  • ополіскувати під гарячою проточною водою не нижче +65 °C

3. просушити посуд на ґратчастих полицях, ставлячи на ребро

Витирати посуд заборонено

4. залишити на зберігання:

  • у закритих шафах — чашки і тарілки
  • в ємкостях — столові прибори (ручками догори).

Ілюстрована пам’ятка

10 правил миття посуду

Порядок миття посуду

Пам’ятка помічникові вихователя

Зауважте!

Також щодня необхідно мити:

  • ємкості для столових приборів
  • розноси для зберігання чистих чашок.