Запитання
У яких приміщеннях дошкільного закладу вивішувати інструкції щодо миття посуду? Що зазначати у правилах миття посуду?
Відповідь
Інструкції щодо правил миття кухонного посуду вивішують:
- на харчоблоці
- у їдальні
- біля буфетних.
Така вимога визначена пунктом 5.3 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.
Порядок миття посуду
1. замочити у воді за температури +50…+60 °С з мийним засобом у 1-му відділенні мийної ванни
2. ополоснути гарячою проточною водою у 2-му відділенні мийної ванни по порядку:
- чашки
- тарілки
- столові прибори.
3. просушити посуд на ґратчастих полицях, ставлячи на ребро
4. залишити на зберігання:
- у закритих шафах — чашки і тарілки
- в ємкостях — столові прибори (ручками догори).
Пам’ятка помічникові вихователя
Зауважте!
Також щодня необхідно мити:
- ємкості для столових приборів
- розноси для зберігання чистих чашок.
Хто й за що відповідає
Медичні огляди працівників: тримаємо на контролі
