Які кваліфікаційні критерії установлювати при закупівлі продуктів харчування

28 липня 2017
414
Середній бал: 5 із 5

Запитання

Які кваліфікаційні критерії до учасників установлювати в тендерній документації при закупівлі продуктів харчування для школи?

Відповідь

Кожен продукт харчування має свою специфіку.

Молоко, чи то м’ясо, чи то масло — кожен товар має різні умови зберігання, поставки, опис технічних характеристик. Від цього й залежать кваліфікаційні критерії, які встановлює замовник у тендерній документації, щоб забезпечити належну поставку.

Замовник вимагає від учасників подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям.

(ч. 1 ст. 16 Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VІІІ).

У тендерній документації визначають один або декілька кваліфікаційних критеріїв. Зокрема, установлюють вимогу підтвердити наявність:

Про це йдеться у частині другій ст. 16 Закону про публічні закупівлі.