Запитання
Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів. Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо моркви як предмета закупівлі?
Відповідь
Установлюючи технічні вимоги, керуються ДСТУ 7035:2009 «Морква свіжа. Технічні умови» або ж ТУ виробника певного виду товару.
Морква свіжа:
- має бути без дефектів, хіба що з незначними, які не впливають на товарний вигляд
- зовні коренеплоди:
– гладенькі
– свіжі на вигляд
– правильної форми
– непобиті
– без тріщин
– непідморожені.
Зеленуваті та фіолетові головки коренеплодів не допускаються.
Які кваліфікаційні критерії установлювати при закупівлі продуктів харчування