Які технічні вимоги встановлювати щодо БАКЛАЖАНІВ під час закупівель

28 липня 2017
159
Середній бал: 5 із 5

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо баклажанів як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги до баклажан, керуються ГОСТ 13907-86 «Баклажаны свежие. Технические условия» або ТУ виробника певного виду товару.

Баклажани

— плоди мають бути:

  • без пошкоджень
  • високоякісними (не допускаються підгнилі та зіпсовані)
  • чистими
  • свіжими на вигляд
  • практично без комах-шкідників і слідів від їхніх пошкоджень.

Допускають:

  • незначні дефекти форми
  • невелику зміну забарвлення плоду біля основи
  • незначні механічні пошкодження і зарубцьовані тріщини за умови, що вони не перевищують 3 см2.