text
Педрада

Чи можна списувати овочі, що зіпсувалися у дошкільному закладі

  • 27 січня 2017
  • 2170

Запитання

Овочі, які заготовили для харчування дітей в дошкільному навчальному закладі на зимово-весняний період, почали псуватися. Чи можна їх списувати і на підставі яких документів?

Відповідь

Стан овочів при зберіганні необхідно контролювати раз-два на тиждень.

Така частота перевірки визначена пунктом 4.17 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 № 298/227.

Зіпсовані овочі слід негайно видаляти з комори чи складу дошкільного закладу.

Якщо виявлено псування продуктів, комісія з бракеражу дошкільного закладу складає акт. У ньому зазначають:

  • час складання
  • назву закладу
  • прізвища і посади осіб, які брали участь у вибраковуванні недоброякісних продуктів харчування
  • реквізити постачальника
  • вид, номер і дату супровідних документів, разом з якими надійшли продукти харчування
  • інші дані, що необхідні для докладнішої характеристики продуктів
  • причини псування продуктів.

На підставі акта овочі списують.

Освітні заходи

Освітні заходи

Перевірте свої знання та здобудьте нові

Взяти участь
Інтернет-магазин

Самое выгодное предложение

Скористайтеся найбільш вигідними пропозиціями щодо передплати і станьте нашим читачем просто зараз

Ми в соцмережах
Упс! Файл доступний лише для зареєстрованих користувачів!

57 секунд на реєстрацію
І Ви отримаєте доступ до:
форм та зразків
фахових статей
найсвіжіших новин галузі
нормативних документів

У мене є пароль
нагадати
Пароль надіслано на пошту
Ввести
Я тут вперше
І скачаю потрібні файли!
Введіть ел. пошту або логін
Неправильний логін або пароль
Неправильний пароль
Введіть пароль

Зареєструймо наші взаємини!

І я Вам подарую цілий світ освіти:
  • допомагатиму розв’язати робочі завдання
  • запрошуватиму на освітні заходи
  • сповіщатиму про новини
Портал «Педрада»

У мене є пароль
нагадати
Пароль надіслано на пошту
Ввести
Я тут вперше
Реєстрація за хвилину!
Введіть ел. пошту або логін
Неправильний логін або пароль
Неправильний пароль
Введіть пароль